De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schouderkarbonade met grove mosterdjus

Een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht uit de Hollandse keuken!

30 min kooktijd
Schouderkarbonade met grove mosterdjus

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Aardappels

Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 12 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Schouderkarbonades

Pel en halveer de sjalotjes in de lengte. Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en voeg de sjalotjes en karbonades toe. Bak de karbonades om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Voeg de mosterd toe en schenk het water erbij. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat het geheel nog circa 2 minuten pruttelen.

Bloemkool en broccoli

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de bloemkool- en broccoliroosjes in circa 2 minuten gaar. Giet af.

Serveer

Leg de bloemkool- en broccoliroosjes om en om aan de rand van het bord. Schep de aardappels ertussen. Leg de karbonades in het midden. Serveer de saus erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker