Scholfilet met garnalen

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een pan, voeg de sjalot, knoflook en spinazie toe en laat in circa 3 minuten slinken.
  • Schep de spinazie in een kom maar laat het vocht van de spinazie in de pan.
  • Schenk de bouillon in de pan van de spinazie en breng aan de kook
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in de bouillon in circa 10 minuten gaar.
  • Bestrooi de scholfilets met zout en peper.
  • Verdeel de helft van de garnalen over het midden van de scholfilets, rol de filets losjes op en zet vast met een cocktailprikker.
  • Schil de bospenen.
  • Voeg de bospeentjes en boter toe aan de pan met aardappels en laat met de deksel op de pan nog circa 4 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de spinazie toe en leg de visrolletjes erbovenop. Laat met deksel op de pan circa 4 minuten koken.
  • Haal de cocktailprikkers uit de visrolletjes.
  • Garneer het gerecht met de resterende garnalen en plakjes citroen.

Ingredienten

4
Personen

Scholfilet met garnalen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 900 g spinazie
  • 350 ml visbouillon
  • 800 g aardappelen
  • 8 scholfilets à 60 g per stuk
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 bosje bospeentjes
  • 30 g boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen

Extra nodig:

  • cocktailprikkers
Geef je waardering
1