Schlemmer schnitzels

16
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Aardappels koken

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.

Schlemmer schnitzels

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Schil en snijd de winterpeen in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de champignons en de winterpeen toe en bak circa 5 minuten. Schenk de tomatenblokjes en de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Strooi bloem op een bordje.
  • Kluts het ei op een bordje.
  • Strooi het paneermeel op een bordje.
  • Dep de varkensschnitzels droog met keukenpapier en bestrooi  met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Wentel de varkensschnitzels door de bloem, ei en paneermeel.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus over de schnitzels en verdeel de plakken kaas erover. Bak de schlemmer schnitzels in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de aardappels en de schlemmer schnitzels over borden. 

Ingredienten

4
Personen

Schlemmer schnitzels

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 winterpeen
  • 100 g rundergehakt
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • 300 g varkensschnitzels
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 plakken jonge kaas

Extra nodig

  • keukenpapier
  • ovenschaal
Geef je waardering
16