Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd de peper in stukjes. Schil en rasp de gember. Pel en rasp de knoflook. Doe de mango, chilipeper, gember, knoflook, suiker, azijn, een snuf zout en een scheut water in een pan. Verwarm, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de paksoi in stukken en snijbonen in dunne reepjes van ongeveer 0,5 cm.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, peen, paksoi (zonder de bladeren nog) en snijbonen 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe en ook de paksoibladeren, dek de pan af en smoor de groenten 5 - 7 minuten (weetje). Voeg eventueel extra water toe om de peen zachter te krijgen.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier en verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de schelvisfilet ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de noedels en de sojasaus toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout (zie tip).
Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de schelvisfilet met de mangochutney. Bestrooi het gerecht met geroosterd sesamzaad.
Weetje: smoren is het afgedekt garen van groenten in eigen vocht, soms wordt er ook wat extra vocht toegevoegd, zoals in dit gerecht.
Tip: ben je een zoetekauw? Voeg dan wat van de mangochutney toe aan de groenten
0 reacties