De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schelvis uit de oven

Een heerlijk gerecht met schelvis uit de oven uit de Arabische keuken!

60 min kooktijd
Schelvis uit de oven

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Garnalenmengsel

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de bladselderij fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne repen. Halveer de limoen. Meng de rode uien, knoflook en bladselderij, zongedroogde tomaten, gemberpoeder, paprikapoeder, garnalen, sap van de limoen en olijfolie met elkaar. Voeg als het mengsel te dik is een scheutje water toe. (het mengsel moet ongeveer yoghurt dik zijn).

Schelvisfilet uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen. Verdeel in de ovenschaal de aardappelschijfjes, courgette en paprika’s. Leg de schelvisfilets erop. Verdeel het garnalenmengsel over de vis en besprenkel met olijfolie. Dek de bovenkant van de schaal af met aluminiumfolie. Schuif in de oven en laat circa 40 minuten garen. Snijd het brood in plakken, besprenkel met olijfolie en rooster de plakken in een grillpan om en om in circa 4 minuten krokant.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker