Saus
Pel en snipper de ui. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en halveer de citroen.
Verhit olie in een pan. Fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de olijven, de kappertjes, de zongedroogde tomaten, 1 eetlepel citroensap en de tomatenblokjes toe.
Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus circa 5 minuten op middelhoog vuur.
Schelvis
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de schelvisfilets circa 3 minuten op de velkant.
Keer de schelvis om en bak circa 2 minuten op de andere kant.
Haal de schelvis uit de koekenpan, leg de vis op een bord en houd afgedekt met aluminiumfolie warm zodat hij nog doorgaard.
Spinazie
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
Roerbak de spinazie tot hij geslonken is.
Voeg 1 eetlepel citroensap en eventueel zout en peper toe.
Knoflookbrood
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
Pel de knoflook. Wrijf de sneetjes brood in met het teentje knoflook en besprenkel met olijfolie.
Hak de peterselie fijn en garneer het gerecht met de peterselie.
0 reacties