Schelvis met zongedroogde tomatensaus en knoflookbrood

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Saus

Pel en snipper de ui. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en halveer de citroen.

Verhit olie in een pan. Fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de olijven, de kappertjes, de zongedroogde tomaten, 1 eetlepel citroensap en de tomatenblokjes toe.

Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus circa 5 minuten op middelhoog vuur.

Schelvis

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de schelvisfilets circa 3 minuten op de velkant.

Keer de schelvis om en bak circa 2 minuten op de andere kant.

Haal de schelvis uit de koekenpan, leg de vis op een bord en houd afgedekt met aluminiumfolie warm zodat hij nog doorgaard.

Spinazie

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.

Roerbak de spinazie tot hij geslonken is.

Voeg 1 eetlepel citroensap en eventueel zout en peper toe.

Knoflookbrood

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.

Pel de knoflook. Wrijf de sneetjes brood in met het teentje knoflook en besprenkel met olijfolie.

Hak de peterselie fijn en garneer het gerecht met de peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Saus

  • 0.5 ui
  • 2 el zwarte olijven
  • 2 el zongedroogde tomaten in olie
  • 1 citroen
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el kappertjes
  • 400 g tomatenblokjes

Schelvis, spinazie en knoflookbrood

  • 4 schelvisfilets met vel
  • 500 g spinazie
  • 8 sneetjes boerenbrood
  • 1 teentjes knoflook
  • olijfolie extra vierge
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • broodrooster
Geef je waardering
0