Bak het gehakt rul in de koekenpan. Pel en snipper de ui en voeg deze met de kruiden toe en bak het kort mee. Schil de kweeperen en snijd ze in blokjes. Kook de kweepeer in circa 15 minuten gaar in het appelsap. Verwarm de oven voor op 200 °C onder- en bovenwarmte. Rooster het brood. Ontpit de dadels en hak ze fijn. Bestrijk 5 sneetjes brood met de gehakte dadels en leg ze onderin een ingevette ovenschaal. Snijd het overige brood in blokjes. Laat de kweeperen uitlekken en verdeel ze over het met dadels bestreken brood. Verdeel het gehakt erover. Meng de eieren en eidooiers met de room en de crème fraîche. Hak de rozemarijnnaalden fijn, voeg ze toe en breng op smaak met zout en peper. Giet de helft van het roommengsel over de schotel. Meng de rest met de broodblokjes. Verdeel dit over de ovenschotel. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven.
Dit recept komt uit de aflevering over Wenen van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties