Schaafijs met siroop

25
Makkelijk
Schaafijs met siroop

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Ananassiroop

  • Verwarm alle ingrediënten in de pan totdat de suiker is opgelost,laat afkoelen.
  • Vermeng met een dubbele hoeveelheid geschaafd ijs met de siroop.

Aardbeiensiroop

  • Maak de aardbeien schoon, snijd in plakjes, rasp de schil van de citroen.
  • Meng alle ingrediënten en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Giet de siroop door een zeef.
  • Schaaf het ijs.
  • Vermeng met een dubbele hoeveelheid geschaafd ijs met de siroop.
Limoenmuntsiroop
  • Halveer de citroenen en limoenen. Pers het sap eruit boven een pan.
  • Maal de munt en suiker fijn in de keukenmachine.
  • Breng alles aan de kook totdat de suiker is opgelost. Zeef en laat de siroop afkoelen.
  • Schaaf het ijs.
  • Vermeng met een dubbele hoeveelheid geschaafd ijs met de siroop.

Sinaasappelsiroop

  • Breng het water met de suiker aan de kook en kook tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Halveer sinaasappels en citroenen en pers het sap eruit boven de siroop.
  • Schaaf het ijs.
  • Vermeng met een dubbele hoeveelheid geschaafd ijs met de siroop.

Passievruchtsiroop

  • Breng water en suiker de kook totdat de suiker is opgelost.
  • Laat afkoelen.  Meng het citroensap en de passievruchtenpuree erdoor.
  • Schaaf het ijs.
  • Vermeng met een dubbele hoeveelheid geschaafd ijs met de siroop.

Ingredienten

20
Porties

Ananassiroop

  • 100 g suiker
  • 240 ml citroensap
  • 240 ml ananassap
  • 2 el limoensap

Aardbeiensiroop

  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 375 ml water
  • 500 g suiker
  • 500 ml citroensap

Limoen-muntsiroop

  • 4 citroen of limoen
  • 3 limoenen
  • 1 bos munt
  • 150 g suiker
  • 375 ml water

Sinaasappelsiroop

  • 600 ml water
  • 350 g suiker
  • 8 sinaasappels
  • 5 citroenen

Passievruchtsiroop

  • 500 ml water
  • 500 g suiker
  • 500 ml citroensap
  • 500 ml passievruchtenpuree

Extra nodig

  • 1 blok ijs
  • keukenmachine
Schaafijs met siroop
Geef je waardering
25