Scaloppine alla Conca d’oro met spaghetti aglio olio e peperoncino & Caponata

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Scaloppine
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit olijfolie en boter in een koekenpan en bak het vlees rondom circa 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper, blus af met de marsala, gaar circa 5 minuten en haal de pan van het vuur. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa 1 centimeter dik. Schenk een scheut olie op een bord en strooi er zout en peper in. Pluk en hak de peterselie fijn en meng door de olie op het bord. Wentel de aubergine door de olie op het bord en gril ze om en om. Leg het vlees in de ovenschaal en lepel de marsalasaus eroverheen. Leg de plakken aubergine op het vlees. Snijd de tallegio in vier plakken en leg ze op de aubergine. Verdeel een eetlepel tomatenpassata op de taleggio. Zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Spaghetti aglio olio e peperoncino
Breng water met een zout aan de kook. Kook de spaghetti al dente ( beetgaar). Snijd de peper fijn (verwijder indien gewenst de zaadlijsten). Pel en snijd de knoflook. Pluk en snijd de peterselie fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten. Voeg de spaghetti en peterselie toe en roer goed door. Breng op smaak met een beetje kaas.

Caponata
Snijd de aubergines in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de aubergines goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en snijd de wortel in plakjes en snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, bleekselderij en wortel. Roer de kappertjes, pijnboompitten en olijven erdoor. Voeg de tomatensaus en azijn toe en breng op smaak met suiker, zout, basilicum en peper. Serveer de caponata lauw.

Ingredienten

2
Porties

Scaloppine alla Conca d’oro

  • olijfolie
  • 50 g zachte boter
  • 4 platte kalfslappen à 120 g per stuk
  • 50 ml Marsala
  • 1 aubergine
  • 100 g taleggio
  • 50 g tomatenpassata

Spaghetti aglio olio e peperoncino

  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 5 el olijfolie
  • 200 g spaghetti
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Caponata

  • 2 aubergines
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • 3 wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el kappertjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 200 ml tomatensaus
  • 5 el rode wijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 10 blaadjes basilicum

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
3