Scaloppine al marsala con funghi misti en salade met walnoten en druiven

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Scaloppine
Plet het vlees met een pan of vleeshamer. Meng zout door de bloem en wentel het vlees erdoor. Verhit boter in een pan en bak de kalfslapjes om en om goudbruin. Blus het vlees af met de marsala en kook de marsala circa 3 minuten in. Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet de pan met marsala apart. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verwarm de pan met marsala opnieuw en voeg de paddenstoelen toe. Bak tot de paddenstoelen gaar zijn en leg het vlees erbij. Breng op smaak met peper.

Salade
Pel en halveer de knoflook en wrijf de slakom ermee in. Meng in de kom de veldsla met walnoten, druiven, walnootolie, wijnazijn en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer het vlees op borden, lepel de paddenstoelen erover en serveer de salade erbij. Garneer met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Scaloppine

  • 4 dungesneden kalfslappen a 125 g per stuk
  • zout
  • 1 el bloem
  • 50 g boter
  • 100 ml droge marsala
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • versgemalen peper
  • 4 takjes krulpeterselie

Salade

  • 1 teentje knoflook
  • 150 g veldsla
  • 100 g gepelde walnoten
  • 50 g witte pitloze druiven
  • 125 ml walnootolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 0.5 citroen
  • zeezout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
1