De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

scaloppine al limone

Snijd de aardappelen in partjes en besprenkel ze met olijfolie en rooster ze circa 45 minuten op 170 °C. Snijd de kruiden fijn en meng deze door de geroosterde aardappelen. Knip de tomaten in kleine trosjes, besprenkel ze met een beetje olijfolie en rooster ze de laatste 10 minuten samen met de aardappelen.

45 min kooktijd
Scaloppine al Limone

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in partjes en besprenkel ze met olijfolie en rooster ze circa 45 minuten op 170 °C. Snijd de kruiden fijn en meng deze door de geroosterde aardappelen. Knip de tomaten in kleine trosjes, besprenkel ze met een beetje olijfolie en rooster ze de laatste 10 minuten samen met de aardappelen. Snijd de kalfsoesters doormidden en plet ze licht tussen plastic folie. Bloem de kalfsoesters licht en bak ze in olijfolie. Breng het kalfsvlees op smaak met zout en peper. Leg het vlees op een bord en voeg het sap van 1 limoen en de witte wijn toe aan de olie. Laat dit inkoken tot sausdikte. Snijd de limoen in partjes. Serveer het vlees samen met de geroosterde aardappelen, tomaatjes, saus en partjes limoen.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Basics.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker