Sauto soep

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

70 minuten totale tijd

Schil de laos en snijd de wortel fijn. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een hoge pan en breng dit aan de kook. Laat de bouillon minimaal een uur zachtjes trekken. Kook de rijst gaar. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn. Hak de bladselderij fijn. Verhit de olie tot 180 ºC en frituur de glasnoedels. Haal de kip uit de bouillon en pluk hem. Zeef de bouillon. Serveer de soep met de garnituren apart erbij.

Dit recept komt uit de aflevering over Paramaribo van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Bouillon

  • 8 cm verse laos
  • 4 kippenpoten (of 1 soepkip)
  • 4 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 6 laurierblaadjes
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 1 madame jeanette peper
  • 200 g soepgroenten

Garnituur

  • 100 g rijst
  • 4 eieren
  • 2 madame jeanette peper
  • bladselderij
  • olie om te frituren
  • glasnoedels
  • 1 zakje frietjes chips
  • taugé
  • 2 el gebakken uitjes
  • kipvlees
Geef je waardering
7