De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

volgens 't boekje van julia: saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes zijn om je vingers bij af te likken. Probeer het recept eens uit!

45 min (voor)bereidingstijd
Saucijzenbroodjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

De Kerst van PLUS en 24Kitchen staat volledig in het teken van 'Goed eten is samen eten'. In Volgens 't boekje bezoekt chef Danny Jansen daarom mensen die voor het eerst een familiegerecht proberen na te maken, omdat zij niet willen dat het ooit van tafel verdwijnt.

Het recept Volgens 't boekje van Julia maak je zo: 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het gehakt met de nootmuskaat, een ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een mespuntje sambal oelek toe.

Haal de bladerdeegvellen uit de vriezer en laat lichtjes ontdooien. Klopt het andere ei los. Rol het bladerdeeg voorzichtig uit tot het gewenste formaat. Rol kleine worstjes van het gehakt en leg deze in de koelkast. Besmeer de bladerdeegvellen met het losgeklopte ei. Leg de worstjes erop en vouw het deeg dubbel en druk goed aan met een vork.

Laat de saucijzenbroodjes circa 10 minuten rusten in de koelkast. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het losgeklopte ei en bak in 15 minuten bruin in de oven. 

Meer recepten uit Volgens 't boekje? Die vind je op plus.nl/kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker