Saté met pindasaus

264
Makkelijk
Saté met pindasaus

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gemarineerde kipsaté

  • Laat de satéprikkers weken in een glas met water.
  • Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter.
  • Meng in een kom de kipfilet, het sap van de limoen, ketjap manis, sambal en de rijstolie en laat de kipfilet minstens 10 minuten marineren.
  • Rijg de kipfiletblokjes aan de satéprikkers.
  • Verwarm de grillpan en gril de saté in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar.

Groente

  • Verwijder indien nodig de draden van de peultjes en snijd de peultjes in de lengte in reepjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen.
  • Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit een scheut olie in de wok en bak de peultjes, paprika’s en de prei op hoog vuur in circa 6 minuten gaar. Bak de laatste 2 minuten de taugé mee.
  • Roer de ketjap manis door de groente en breng op smaak met een beetje peper.

Pindasaus

  • Meng pindakaas, water, sambal, bruine suiker, ketjap en het sap van de limoen in een pan. Breng al roerende aan de kook tot er een saus ontstaat
  • Voeg eventueel wat extra water toe als de pindasaus te dik is.

Serveren

  • Verdeel de saté, rijst, groente, pindasaus en de kroepoek over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerde kipsaté

  • 400 g kipfilet
  • 0.5 limoen
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 tl sambal
  • 20 ml rijstolie

Rijst & groente

  • 300 g pandanrijst
  • 200 g peultjes
  • 2 rode paprika's
  • 250 g taugé
  • 1 prei
  • rijstolie
  • 50 ml ketjap manis

Pindasaus

  • 5 el pindakaas
  • 150 ml water
  • 1 tl sambal
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el ketjap manis
  • 0.5 limoen

Extra nodig

  • 8 satéprikkers
  • grillpan
  • wok
  • kroepoek
Saté met pindasaus
Geef je waardering
264