- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Gemarineerde kipsaté
- Laat de satéprikkers weken in een glas met water.
- Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter.
- Meng in een kom de kipfilet, het sap van de limoen, ketjap manis, sambal en de rijstolie en laat de kipfilet minstens 10 minuten marineren.
- Rijg de kipfiletblokjes aan de satéprikkers.
- Verwarm de grillpan en gril de saté in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Groente
- Verwijder indien nodig de draden van de peultjes en snijd de peultjes in de lengte in reepjes.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen.
- Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
- Verhit een scheut olie in de wok en bak de peultjes, paprika’s en de prei op hoog vuur in circa 6 minuten gaar. Bak de laatste 2 minuten de taugé mee.
- Roer de ketjap manis door de groente en breng op smaak met een beetje peper.
Pindasaus
- Meng pindakaas, water, sambal, bruine suiker, ketjap en het sap van de limoen in een pan. Breng al roerende aan de kook tot er een saus ontstaat
- Voeg eventueel wat extra water toe als de pindasaus te dik is.
Serveren
- Verdeel de saté, rijst, groente, pindasaus en de kroepoek over de borden.
0 reacties