De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sandwich van gembercake en passieparfait

180 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Sandwich van gembercake en passieparfait

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Passieparfait
Bekleed een bakvorm met plasticfolie. Klop de slagroom met de helft van de suiker tot yoghurtdikte. Halveer de passievruchten. Leg een zeef op een kom en lepel de passievruchten erboven uit. Wrijf het sap door de zeef en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg de rest van de suiker en de eidooiers toe. Klop au bain-marie schuimig en gaar. Het schuim is gaar wanneer je een sliert van de garde laat lopen en die blijft zichtbaar op het schuim in de kom. Klop vervolgens het schuim koud in de keukenmachine. Spatel de slagroom erdoor en schenk in de bakvorm. Zet de passieparfait circa 3 uur in de vriezer.

Gembercake
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Vet de tweede bakvorm in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem met de gemberpoeder en meng door het botermengsel. Hak de stemgember fijn en spatel door het beslag. Schenkt het beslag in de bakvorm en bak de cake in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake circa 30 minuten afkoelen

Passiemandjes
Snijd twee partjes uit de passievruchten zodat je een mandje krijgt.

Slagroom
Klop de slagroom met de gembersiroop stijf.

Serveren
Snijd de cake en parfait in gelijke plakken. Bouw de plakken cake en parfait om en om op tot een sandwich. Zet de plakken vast met een prikker. Snijd de sandwich vervolgens in plakken en leg op een bord. Serveer met een passievruchtmandje en een quenelle slagroom. Garneer met een takje munt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker