Schil de cassave, wortel en aardappels en snijd ze grof. Pel en plet de knoflook. Snijd de lente-ui in vieren. Pel en snijd de sjalotten in vieren. Schil en snijd de bakbanaan in plakken van circa 1 centimeter. Pluk en hak de koriander grof. Leg de kip in een grote pan. Voeg de lente-ui, sjalot, bakbanaan, cassave, wortel, aardappel, annatto, knoflook en de helft van de koriander toe.
Voeg het water toe en breng het aan de kook. Kook de kip op laag vuur in circa 1,5 uur gaar met het deksel op de pan.
Saus
Mondeer de tomaten. Snijd de tomaten in 4 delen en snijd ze klein. Snijd de lente-ui en de rode peper in dunne ringetjes. Pel en plet de knoflook. Verwarm een pan met een scheutje olie. Voeg de tomaat, lente-ui, peper, de resterende koriander, knoflook, worcestershire saus en de suiker toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en kook de saus circa 10 minuten. Roer regelmatig in de pan zodat de saus gelijkmatig kan inkoken tot de juiste dikte (het lijkt een beetje op de dikte van snert).
Haal de kip uit de pan en snijd het vlees eraf. Voeg de saus toe aan de bouillon in de pan en kook nog circa 20 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pel en snijd de banaan. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de avocado uit de schil. Snijd de avocado grof.
Serveren
Verdeel de kip, banaan en de avocado over diepe borden. Schenk de soep erover en garneer met een takje koriander.
0 reacties