San Sebastians

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten totale tijd

Sloffendeeg
Meng alle ingrediënten en kneed tot een soepel deeg, verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot 8 millimeter dik. Steek er cirkels uit en leg ze in een ingevette cupcaketray tot een soort bakje.

Amandelroom
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Schep de banketbakkersroom in een mengkom en meng met de vlinder beetje bij beetje het amandelspijs erdoor. Verdeel de room over de deegbodems. Bak de bodem in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Saffraanappels
Schil en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de appelcider en saffraan. Verhit boter en suiker in een koekenpan, voeg de appel toe en bak in circa 4 minuten beetgaar.

Zwitserse room
Klop de room stijf en spatel door de banketbakkersroom. Schep de massa in een spuitzak en spuit de crème op de gebakken bodem. Verdeel de appelblokjes over de bodems.

Churros
Verhit frituurolie tot 180 ºC. Breng boter, water, melk en zout aan de kook, voeg al roerend de bloem toe en laat verder garen. Haal de pan van het vuur en roer stuk voor stuk de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit kleine sliertjes in de hete olie. Bak de churros goudbruin. Meng de suiker met het kaneelpoeder en wentel er de uitgelekte churros door. Verdeel de churros over de gebakjes.
Smelt de chocolade, schep in een cornetje en spuit kleine lijntjes op de taartjes.

Ingredienten

12
Porties

Sloffendeeg

  • 150 g boter
  • 145 g witte basterdsuiker
  • 0.25 ei
  • zout
  • 175 g bloem
  • 6 g bakpoeder

Amandelroom

  • 150 g banketbakkersroom
  • 150 g amandelspijs

Saffraanappels

  • 3 appels (Golden Delicious)
  • 100 ml appelcider
  • saffraan
  • 25 g boter
  • 35 g suiker

Zwitserse room

  • 200 g banketbakkersroom
  • 100 ml room

Churros

  • 50 g boter
  • 50 ml water
  • 50 ml melk
  • zout
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el suiker
  • 50 g pure chocolade

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • cupcaketray
  • 1 ronde steker 10 centimeter
  • olie om in te frituren
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • keukenpapier
  • bakpapier
Geef je waardering
7