De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

san francisco appeltaart

Maak een klassiek hard wenerdeeg van suiker, boter, bloem en het ei en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en steek hem rond uit en prik er gaatjes in met een vork zodat het een mooie platte plak blijft. Bak hiervan een ronde cirkel van 24 cm doorsnede op 180 °C circa 20 minuten.

50 MIN
San Francisco Appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Wenerdeeg met chocolade

Maak een klassiek hard wenerdeeg van suiker, boter, bloem en het ei en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en steek hem rond uit en prik er gaatjes in met een vork zodat het een mooie platte plak blijft. Bak hiervan een ronde cirkel van 24 cm doorsnede op 180 °C circa 20 minuten. Laat de bodem afkoelen en smelt de chocolade. Smeer vervolgens de afgekoelde deegbodem in met de gesmolten witte chocolade.

Groene appelmousse

Maak van groene appels en spinazie een halve liter appelpuree in de sapcentrifuge. Wel de gelatine, verwarm deze en roer deze door de appelpuree. En laat dit afkoelen. Sla de slagroom met de suiker op tot yoghurtdikte en vermeng dit met de afgekoelde appelpuree tot een mooie gladde mousse.

Filodeeg

Kook de suiker en het water en kwast hiermee het filodeeg in en bak dit af op 200 °C tot deze goud bruin is

Appeltopping

Snijd de appels in parten met schil en bak deze in de boter samen met de suiker en de abrikozenjam. Voeg als laatste citroensap toe zodat de appel niet gaat verkleuren en een extra frisse smaak krijgt.

Taart

Spuit op de bodem met chocolade, met behulp van een spuitzak, de groene appelmousse. Bekleed dit geheel met het filodeeg en doe daarop de appeltopping. Decoreer de taart met poedersuiker voor een feestelijke tintje.

Dit recept komt uit de aflevering over San Francisco van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker