Sambal tomaat van Oma Irene

117
Gemiddeld
Sambal tomaat van Oma Irene

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Pel de uien en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de laos in kleine stukjes en maal samen met de uien en knoflook fijn in de foodprocessor. Verhit een pan met olie en fruit het mengsel. Snijd de lomboks en rawits in grove stukken en maal fijn in de foodprocessor. Voeg toe aan de pan samen met de trassi en bak even aan. Snijd de tomaten in partjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd fijn en voeg toe aan de pan. Voeg de azijn en suiker toe en breng op smaak met zout. Laat de sambal circa 20 minuten sudderen. Voeg suiker toe indien de sambal te pittig is.

Serveren
Serveer de sambal bij Indonesische gerechten.

Ingredienten

10
Personen

Sambal tomaat van Oma Irene

  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm laos
  • 500 g rode lomboks
  • 8 rode rawits
  • 0.5 cm trassi
  • 5 grote tomaten
  • 2 el azijn
  • 6 el suiker

Extra nodig

  • keukenmachine
  • olie om in te bakken
Sambal tomaat van Oma Irene
Geef je waardering
117