Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de boterhammen in stukjes. Maal de kruiden met de stukjes brood en de rasp en het sap van de limoen fijn. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de zalm in de ovenschaal. Bekleed de zalmfilets met het kruiden-broodmengsel. Snijd de sjalotjes en de tomaten en verdeel over de zalm. Bak de zalm gaar en goudbruin in circa 10 minuten. Vermeng het resterende sap van de citroen met een flinke scheut olijfolie. Besprenkel de zalm met deze citroen-olijfolie.
Salade met avocado
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de romanesco in kleine roosjes. Blancheer de roosjes circa 3 minuten. Giet af en leg in een kom met koud water. Haal na circa 3 minuten de roosjes uit het water en laat uitlekken. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin in circa 5 minuten. Meng de romanesco met de veldsla en de pijnboompitten. Maak de avocado schoon en verdeel de avocado over de salade. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met een flinke scheut van de olijfolie en de helft van het sap van de citroen.
Serveren
Verdeel de salade over de borden. Leg er een stuk zalm met kruidenkorst bij. Serveer eventueel met brood.
1 reactie
Ontvang hier graag een tip voor een rode wijn bij!