Salisbury steak

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Breng de aardappels op smaak met een beetje versgemalen peper.

Salisbury steak

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Meng het gehakt, ei, mosterd, paneermeel, een vierde ketchup en twee derde worcestersaus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm 4 ovaalvormige burgers.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de hamburgers om en om in circa 5 minuten goudbruin. Leg de burgers in een met olie ingevette ovenschaal.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Pel en snijd de ui in grove blokjes.
  • Voeg de uien en de champignons toe aan dezelfde pan en bak in circa 6 minuten goudbruin.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Voeg de resterende ketchup, de resterende worcestersaus en het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Laat circa 5 minuten inkoken. Schenk de jus over de burgers en bak de burgers in de oven in circa 8 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de aardappels en de Salisbury steak over borden. Strooi de resterende peterselie erover.

Ingredienten

4
Personen

Salisbury steak

  • 800 g kruimige aardappels
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 el paneermeel
  • 4 el ketchup
  • 3 tl worcestersaus
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 500 g champignons
  • 250 ml water
Geef je waardering
1