Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Dressing

  • 1 tl mosterd
  • 50 ml balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 ml olijfolie

Salade

  • 50 g pijnboompitten
  • 2 tomaten
  • 150 g salami
  • 150 g augurk
  • 1 rode ui
  • 50 g rucola

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Meng de mosterd, azijn, zout en peper en mix de olie erdoor. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, spoel ze koud en ontvel ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes. Snijd de salami en augurk in reepjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de tomaten, salami, augurk, ui en rucola met de dressing en verdeel de salade over borden. Garneer met pijnboompitten.

Geef je waardering

29
Salade van salami en augurk