Salade van in limoen gegaarde zalm

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Limoendressing
Pel en hak de knoflook. Schil en hak de gember fijn. Halveer en pers de limoenen uit. Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar, leng aan met een scheutje water en breng op smaak met zout en peper. Snijd de zalm in gelijke porties en laat circa 30 minuten marineren in de dressing.

Karamelpinda's
Karamelliseer de suiker in een pan in circa 3 minuten lichtbruin en voeg de pinda's toe. Giet de karamel met pinda’s uit op een stukje bakpapier en laat afkoelen tot het hard is. Vijzel de karamelpinda’s tot kruim.

Gefrituurde kappertjes
Verwarm de zonnebloemolie tot 180 ºC. Laat de appelkappertjes uitlekken en dep droog. Frituur de kappertjes in circa 3 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.

Salade
Verwarm de grillpan voor. Ontdooi de doperwten. Halveer de little gems in de lengte en bestrijk de snijkant met olie. Gril de sla circa 4 minuten op de snijkant. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika en chinoise (Chinese ruit). Halveer de radijsjes. Snijd de komkommer in lange repen van circa 8 centimeter.

Serveer
Serveer de little gem met de puntpaprika, radijsjes, komkommer, doperwten en de zalm. Bestrooi met de gefrituurde kappertjes en de karamelpinda's.

Ingredienten

4
Personen

Limoendressing

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 2 limoenen
  • 2 el sambal badjak
  • 2 el yuzusap
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 300 g zalm

Karamelpinda's

  • 100 g suiker
  • 50 g pinda's

Gefrituurde kappertjes

  • 500 ml zonnebloemolie
  • 2 el kappertjes

Salade

  • 4 el doperwten
  • 8 little gems
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 rode puntpaprika
  • 8 radijsjes
  • 1 komkommer

Extra nodig

  • bakpapier
  • vijzel
  • grillpan
Geef je waardering
2