De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van kwartel, morille dressing

Wel de gedroogde morille een dag van tevoren in port. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de bieten in dunne reepjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en voeg de bieten en honing toe. Tourneer de appels in halve maantjes. Verhit boter in een pan, voeg de appels toe en strooi de suiker erover.

45 min kooktijd
Salade van kwartel, morille dressing

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Wel de gedroogde morille een dag van tevoren in port.

Pel en snipper de ui. Schil en snijd de bieten in dunne reepjes.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en voeg de bieten en honing toe.
Tourneer de appels in halve maantjes.
Verhit boter in een pan, voeg de appels toe en strooi de suiker erover. Karamelliseer de appels goudbruin.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rooster de tomaten in een ovenschaal met olijfolie, tijm zout en peper circa 5 minuten in de oven.
Ontbeen de kwartels en schraap de pootjes schoon.
Verhit olie in een pan en bak de pootjes en filets goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
Splits het ei en meng de eidooier met mosterd en wijnazijn. Roer er beetje bij beetje de druivenpitolie erdoor en voeg de morilles en een scheutje port toe. voeg vervolgens de druivenpitolie toe evenals de morilles en wat port.
Gebruik deze dressing om het geheel mee op smaak te brengen.
Breng de sla op smaak met een scheut olijfolie en peper.
Maak in het midden van de borden torentjes van de rucola, bietjes en de lauwwarme kwartel.
Leg de tomaten bovenop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker