Wel de gedroogde morille een dag van tevoren in port.
Pel en snipper de ui. Schil en snijd de bieten in dunne reepjes.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en voeg de bieten en honing toe.
Tourneer de appels in halve maantjes.
Verhit boter in een pan, voeg de appels toe en strooi de suiker erover. Karamelliseer de appels goudbruin.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rooster de tomaten in een ovenschaal met olijfolie, tijm zout en peper circa 5 minuten in de oven.
Ontbeen de kwartels en schraap de pootjes schoon.
Verhit olie in een pan en bak de pootjes en filets goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
Splits het ei en meng de eidooier met mosterd en wijnazijn. Roer er beetje bij beetje de druivenpitolie erdoor en voeg de morilles en een scheutje port toe. voeg vervolgens de druivenpitolie toe evenals de morilles en wat port.
Gebruik deze dressing om het geheel mee op smaak te brengen.
Breng de sla op smaak met een scheut olijfolie en peper.
Maak in het midden van de borden torentjes van de rucola, bietjes en de lauwwarme kwartel.
Leg de tomaten bovenop.
salade van kwartel, morille dressing
Wel de gedroogde morille een dag van tevoren in port. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de bieten in dunne reepjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en voeg de bieten en honing toe. Tourneer de appels in halve maantjes. Verhit boter in een pan, voeg de appels toe en strooi de suiker erover.
0 reacties