Salade van knolselderij, krieltjes en tuinkers

1
Makkelijk
Salade van knolselderij, krieltjes en tuinkers

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil en rasp de knolselderij zo fijn mogelijk en besprenkel met sap van de citroen. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes gaar. Giet ze af en laat ze uitwasemen. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Bak de spekjes krokant. Meng de knolselderij met de pompoenpitten, spekjes, krieltjes en twee derde van de tuinkers. Breng op smaak met een flinke scheut olijfolie, zout en peper. Verdeel de salade over borden en strooi de resterende tuinkers erover.

Ingredienten

4
Personen

Salade van knolselderij, krieltjes en tuinkers

  • 1 knolselderij à 400 g
  • 1 citroen
  • 500 g krieltjes met schil
  • 80 g pijnboompitten
  • 100 g mager gerookte spekreepjes
  • 3 bakjes tuinkers
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • vlijmscherpe rasp
Salade van knolselderij, krieltjes en tuinkers
Geef je waardering
1