De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van gepofte sjalotten en sperziebonen

erwarm de oven voor op 200 °C. Leg de sjalotten op de bakplaat en pof ze circa 45 minuten tot ze heel zacht zijn en laat ze afkoelen. Breek de sperziebonen en kook in circa 8 minuten gaar. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan krokant, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.

60 min kooktijd
Salade van gepofte sjalotten en sperziebonen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de sjalotten op de bakplaat en pof ze circa 45 minuten tot ze heel zacht zijn en laat ze afkoelen. Breek de sperziebonen en kook in circa 8 minuten gaar. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan krokant, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier. Pel en hak de knoflook. Bak de knoflook en de kummel kort en blus af met de rode wijnazijn en mosterd. Haal de pan van het vuur en voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bacon fijn en meng het door de dressing. Pel en halveer de sjalotten. Maak de sperziebonen en sjalotten aan met de dressing. Leg wat sla op de borden en de salade erop.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker