Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 2 Granny Smith appels
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 4 bosuitjes
  • 200 g veldsla
  • 1 gerookte makreel

Vinaigrette

  • 1 sjalotje
  • 2 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn of citroensap
  • 1 tl vloeibare honing
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 5 takjes peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Salade
Snijd de appels in repen. Halveer de tomaatjes. Snijd de bosui in ringetjes. Maak de sla, appel, bosui en kerstomaten aan met de vinaigrette. Haal het visvlees van de makreel. Verdeel de salade en de makreel over de borden.

Vinaigrette
Pel en snipper de sjalot. Klop de mosterd met de sjalot, de azijn, de honing en zout en peper door elkaar. Voeg al kloppend de olie toe en blijf kloppen tot een goed gemengde dressing ontstaat. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie door de vinaigrette.

Geef je waardering

141
Salade met Granny Smith en makreel