Salade met gebraden rosbief met mierikswortelcrème

20
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Gebraden rosbief

Verwarm een heteluchtoven voor op 160 ºC.
Ris en hak de tijm fijn. Wrijf voor de gebraden rosbief de rundermuis in met de tijm en bestrooi met een snufje zout en versgemalen peper. Verhit olie en boter in een pan en braad het vlees rondom goudbruin. Leg de gebraden rosbief op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en gaar de rosbief in de oven in circa 15 minuten rosé. Leg de rosbief op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

Mierikswortelcrème
Schil en rasp de mierikswortel fijn. Snijd de tuinkers af en meng met de mierikswortel, de rasp van een limoen en de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.

Salade
Rooster de amandelen circa 5 minuten in een droge koekenpan en bestrooi met een beetje zout. Snijd de radijsjes in partjes en leg ze in ijswater. Snijd de bietjes in partjes.
Breng de gemengde sla op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Trancheer de rosbief in flinterdunne plakken. Leg de gemengde sla in het midden van het bord. Verdeel de gesneden rosbief, bietjes, radijs en de amandelen over het bord en lepel er mierikswortelcrème bij.

 

Ingredienten

4
Personen

Gebraden rosbief

  • 5 takjes tijm
  • 500 g rundermuis
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter

Mierikswortelcrème

  • 1 el verse mierikswortel
  • 1 limoen
  • 1 bakje tuinkers
  • 300 ml crème fraîche

Salade

  • 100 g hele amandelen
  • 1 bosje radijs
  • 150 g gekookte rode bieten
  • 150 g gekookte gele bieten
  • 350 g gemengde sla
  • 3 el olijfolie

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • grove rasp
Geef je waardering
20