Couscoussalade
-
Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes en halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
Rasp de Parmezaanse kaas. Meng in een kom de bosui, tomaten, avocado, Parmezaanse kaas, de couscous, de olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
-
Verwarm de grillpan voor. Snijd ondertussen de citroen in partjes en de peterselie fijn.
-
Halveer de kip in de breedte zodat er platte schnitzels ontstaan. Besprenkel de kipfilet met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de kipfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
-
Verdeel de couscoussalade over borden. Snijd de gegrilde kip in plakken en verdeel over de couscoussalade. Strooi de peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.
0 reacties