Saint Honoré gebakjes

2
Gemiddeld
Saint Honoré gebakjes

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Bodem
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en steek cirkels uit het deeg met de steker. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin en krokant. 

Soesjes
Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng het water, boter en het zout aan de kook en voeg in een keer de bloem toe. Roer de bloem gaar tot het begint te ‘zweten’, haal de pan van het vuur en spatel één voor één de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de soezen in de oven afkoelen. 

Witte chocoladevulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk met het vanillemerg met de helft van de suiker in een pan aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker, achtergehouden scheutje melk en de bloem los. Giet een scheutje warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afkoelen tot het lauwwarm is. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer de boter met de poedersuiker luchtig, voeg de banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade toe. Schep de witte chocoladevulling in een spuitzak met een gladde spuitmond. Vul de soesjes met de witte chocoladevulling. Zet de soezen in de vriezer tot de karamelsaus klaar is.

Karamelsaus


Karamelliseer de suiker. Voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel is opgelost. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Breng op smaak met het zout. Laat de karamelsaus afkoelen. Haal de bovenkant van de soezen door de saus. Smeer een beetje karamelsaus op de bodemplakjes. Zet op elke bodem 3 soezen.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit een toef in het midden en langs de zijkanten van de gebakjes. Zet een vierde soesje in het midden bovenop de slagroom.

Ingredienten

10
Porties

Bodem

  • 10 plakjes bladerdeeg

Soezenbeslag

  • 200 ml water
  • 100 g roomboter
  • mespuntje zout
  • 100 g bloem
  • 4 eieren

Witte chocoladevulling

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 1 el suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 150 g witte chocolade
  • 250 g roomboter
  • 60 g poedersuiker

Karamelsaus

  • 150 g suiker
  • 100 g slagroom
  • 80 g roomboter
  • snufje zout

Slagroom

  • 300 ml slagroom
  • 50 g suiker

Extra nodig

  • steker van circa 11 cm doorsnede
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
Saint Honoré gebakjes
Geef je waardering
2