De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

russische salade

Breng een pan met water aan de kook, schep de eieren erin en kook ze in circa 10 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Snijd de eieren in partjes. Breng een tweede pan met water en een beetje zout aan de kook.

25 min kooktijd
Russische salade

Een recept van

  • Bianca Janssen

    Miniatuurvoorbeeld
  • Rudolph van Veen

    rudolph portret

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook, schep de eieren erin en kook ze in circa 10 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Snijd de eieren in partjes.

Breng een tweede pan met water en een beetje zout aan de kook.

Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes, brunoise. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes, brunoise. Kook de aardappels in circa 4 minuten beetgaar. Schep uit het water en laat uitwasemen op keukenpapier. Kook de blokjes winterpeen in dezelfde pan met water in circa 4 minuten beetgaar, giet af en spoel koud.

Snijd de appel van het klokhuis af in plakken en snijd de plakken in blokjes.

Snijd de augurken in kleine blokjes.

Meng in een kom de winterpeen, aardappels, appels, augurken, zilveruitjes, doperwten en de halvanaise en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Pluk de bladeren van de sla.

Verdeel de Russische salade over een schaal en steek de slabladeren aan de zijkanten in de salade.

Verdun de halvanaise met de yoghurt en schenk over de Russische salade.

Pluk de makreelfilet.

Serveer de kalfsfricandeau, beenham, parmaham aan de ene kant van de salade. Serveer de makreel, gerookte zalm en gerookte forel aan de andere kant van de salade. Verdeel de eieren erover.

Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de Russische salade. 

Oud & Nieuw buffet? Bekijk hier bijpassende recepten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker