Rundvleesspiesjes met gepofte paprikasalade

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rundvleesspiesjes

  • Snijd het rundvlees in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk en hak de koriander. (houd de helft apart voor de salade)
  • Meng in een kom het rundvlees, koriander, sap van de citroen, knoflook en peper. Laat het vlees circa 10 minuten marineren
  • Laat de satéprikkers weken in een glas met water.
  • Verwarm een grillpan.
  • Rijg de blokjes vlees aan de satéprikkers en gril de spiesjes om en om in circa 4 minuten gaar.

Ovenaardappels

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  • Was en snijd de aardappels in plakken van circa 2 centimeter dik.
  • Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met olijfolie, chilivlokken, ras el hanout en zout.
  • Bak de aardappels in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Gepofte paprikasalade

  • Snijd de gepofte paprika’s in reepjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Meng in een kom de koriander en alle ingrediënten voor de salade.

Ingredienten

4
Personen

Rundvleesspiesjes

  • 400 g rundvlees
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 citroen
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 50 ml olijfolie om in te bakken
  • 2 tl chilivlokken
  • 3 tl ras el hanout
  • 1 tl (zee)zout

Gepofte paprikasalade

  • 465 g gegrilde geroosterde paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 bos bosuitjes
  • 2 el azijn
  • 2 el olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • 4 satéprikkers
  • bakpapier
Geef je waardering
3