De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

runderhaas met spätzle

60 MIN
Runderhaas met Spätzle

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Runderhaas

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C. Steek het puntje van de runderhaas vast met een cocktailprikker. Kruid de runderhaas met zout, peper en mosterd. Bak de runderhaas aan in een scheut bakboter en gaar hem verder in de oven tot een kerntemperatuur van 55°C. Snijd de knolselderij en wortel in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit een klein scheutje olie in een pan en bak de spekjes kort aan. Voeg de groente toe en bak ze kort mee. Blus af met de fond, wijn en de room en laat het inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met worcestersaus. Snijd de runderhaas in plakjes en serveer met de saus en spätzle.

Spätzle

Meng de bloem, eieren, water en het zout tot een glad beslag. Breng ruim water aan de kook en laat hier de spätzle in vallen met behulp van een spätzlezeef en kook ze ongeveer 2 minuten. Schep de spätzle in koud water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spätzle goudbruin.

Dit recept komt uit de aflevering over Praag van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker