Runderhaas
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C. Steek het puntje van de runderhaas vast met een cocktailprikker. Kruid de runderhaas met zout, peper en mosterd. Bak de runderhaas aan in een scheut bakboter en gaar hem verder in de oven tot een kerntemperatuur van 55°C. Snijd de knolselderij en wortel in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit een klein scheutje olie in een pan en bak de spekjes kort aan. Voeg de groente toe en bak ze kort mee. Blus af met de fond, wijn en de room en laat het inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met worcestersaus. Snijd de runderhaas in plakjes en serveer met de saus en spätzle.
Spätzle
Meng de bloem, eieren, water en het zout tot een glad beslag. Breng ruim water aan de kook en laat hier de spätzle in vallen met behulp van een spätzlezeef en kook ze ongeveer 2 minuten. Schep de spätzle in koud water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spätzle goudbruin.
Dit recept komt uit de aflevering over Praag van het programma The Taste of Life Travel.
Meld je aan en praat mee