De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rudolph’s snelle stoba van kip

Een heerlijke variatie op het authentieke Arubaanse recept!

30 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Rudolph’s snelle Stoba van kip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwijder het vel van de kippendijen, hak de dijen doormidden en leg ze in een brede pan.
Snijd de limoenen in parten en knijp het sap eruit boven de kip. Voeg het zout toe en wrijf de kip goed in. Leg de limoenschillen bij de kip. (deze geeft een lichte bittere smaak)

Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Schep dit bovenop de kip.
Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes en leg dit weer op de uien.
Hak de pruimen, olijven en kappertjes grof en voeg ze toe aan de pan.
Voeg de boter en sojasaus toe en schenk water in de pan tot het geheel net onder staat.
Laat het geheel circa 30 minuten pruttelen tot de kip gaar is.

Serveer met rijst of aardappels.

Dit recept komt uit de aflevering over Aruba van het programma The Taste of Life Travel en is een variatie op het authentieke recept.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker