Rucolastamppot met gepofte knoflook

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Gepofte knoflook en cherrytomaten

  • Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook. 
  • Leg de bol knoflook op een stuk aluminiumfolie, schenk er een scheutje olie over en pak de bol in.
  • Pof de knoflook in de oven in circa 20 minuten zacht.
  • Snijd een kruisje in de onderkant van de cherrytomaatjes.
  • Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en bak de laatste 10 minuten mee met de knoflook.  

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. 
  • Schil en snijd de aardappels in vieren en kook in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Worst

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de worstjes in circa 12 minuten gaar.

Rucolastamppot

  • Breng de melk aan de kook en roer door de aardappels.
  • Druk de teentjes knoflook uit de bol, voeg toe aan de aardappels en stamp fijn met een pureestamper.
  • Roer de Parmezaanse kaas en rucola erdoor en breng op smaak met peper. 

Ingredienten

4
Personen

Rucolastamppot met gepofte knoflook

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bol knoflook
  • 400 g cherrytomaten
  • 800 g kruimige aardappels
  • 4 braadworsten
  • 150 ml melk
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 150 g rucola
Geef je waardering
8