Rozemarijnworstjes met spinazie

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de aardappels circa 5 minuten.
  • Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan.
  • Giet de aardappels af en bak ze circa 15 minuten op middelhoog vuur. Breng de aardappels op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Rozemarijnworstjes

  • Rijg de takjes rozemarijn in de lengte door de worstjes.
  • Verhit een scheutje olie en de boter in een koekenpan en bak de worstjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar. 

Spinazie

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en voeg de knoflook en pijnboompitten toe. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg de spinazie toe en roerbak circa 5 minuten.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Halveer de olijven.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en olijven toe en warm kort door.

Serveren
Verdeel de spinazie, aardappels en de rozemarijnworstjes over borden.

Ingredienten

4
Personen

Aardappels

  • 800 g aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el boter

Rozemarijnworstjes

  • 4 stevige takjes rozemarijn
  • 4 varkensworstjes
  • 1 el boter

Spinazie

  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 900 g wilde spinazie
  • 3 el zongedroogde tomaten op olie
  • 2 el groene olijven
Geef je waardering
0