Rozemarijn-pastinaak
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil en snijd de pastinaken in gelijke stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Ris en snijd de rozemarijn.
- Strooi de rozemarijn over de pastinaken en besprenkel met een scheut olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en hussel alles goed door. Rooster de pastinaak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Gepofte aardappels
- Leg de aardappels met een klein laagje water in een schaal (geschikt voor in de magnetron). Leg hierop een bord, of dek af met plasticfolie zodat de schaal volledig afgesloten is. Zet de schaal in de magnetron en pof de aardappels circa 9 minuten op 800 Watt. Snijd de aardappels vlak voor het serveren bijna doormidden.
Aïolie
- Halveer de citroen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de bieslook fijn.
- Splits het ei.
- Meng in een hoge beker het sap van de citroen, knoflook, bieslook, eidooier en de mosterd. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de staafmixer in de beker en schenk er voorzichtig de olie erbij. Zet de staafmixer aan en trek hem voorzichtig omhoog.
Lamskoteletten
- Dep de lamskoteletten indien nodig droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de lamskoteletten om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
- Verdeel de rozemarijn-pastinaak, gepofte aardappels en de lamskoteletten over borden. Lepel de aïolie over de aardappels.
1 reactie