De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rozemarijn-pastinaak met lamskoteletten

30 min kooktijd
Rozemarijn-pastinaak met lamskoteletten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rozemarijn-pastinaak

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Schil en snijd de pastinaken in gelijke stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Ris en snijd de rozemarijn.
  • Strooi de rozemarijn over de pastinaken en besprenkel met een scheut olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en hussel alles goed door. Rooster de pastinaak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Gepofte aardappels

  • Leg de aardappels met een klein laagje water in een schaal (geschikt voor in de magnetron). Leg hierop een bord, of dek af met plasticfolie zodat de schaal volledig afgesloten is. Zet de schaal in de magnetron en pof de aardappels circa 9 minuten op 800 Watt. Snijd de aardappels vlak voor het serveren bijna doormidden.

Aïolie

  • Halveer de citroen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Splits het ei.
  • Meng in een hoge beker het sap van de citroen, knoflook, bieslook, eidooier en de mosterd. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de staafmixer in de beker en schenk er voorzichtig de olie erbij. Zet de staafmixer aan en trek hem voorzichtig omhoog.

Lamskoteletten

  • Dep de lamskoteletten indien nodig droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de lamskoteletten om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de rozemarijn-pastinaak, gepofte aardappels en de lamskoteletten over borden. Lepel de aïolie over de aardappels.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk!!
P. Visscher
02-03-2024

Ook lekker