De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rouleau van scharrelkip, risotto, parmezaankletskop en lichte truffeljus

Een heerlijke risotto met rouleau van scharrelkip, asperges en truffeltapenade.

Rouleau van scharrelkip, risotto, Parmezaankletskop en lichte truffeljus

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Rouleau van scharrelkip

Schil de asperges. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges kort tot ze beetgaar zijn. Bewaar het kookvocht. Snij de kip klein en maal fijn in de mixer met de eidooier (bewaar de eiwitten voor later) en de room. Meng de gehakte bieslook erdoor. Snij de kipfilet in lange repen, plet ze licht met een pan en leg ze iets overlappend op een dubbele laag folie. Strijk de helft van de truffeltapenade over de kipfilet en smeer de farce over de kipfilet uit. Verdeel nu nog een laagje truffeltapenade over de farce. Leg de asperges hier bovenop en rol de kipfilet langzaam op tot een strakke rol, met de folie aan de buitenkant. Zorg dat er geen lucht in de rol zit en knoop de zijkanten van de rol met de folie strak dicht. 

Gaar de rol in het kookvocht van de asperges net onder het kookpunt tot een kern van 68 °C. Gebruik hiervoor de kernthermometer. Hak de bieslook in fijne ringen. Breng de farce ruim op smaak met zout en peper.

Lichte truffeljus

Meng een beetje van het vocht uit de rouleau met de kippenbouillon en de room en breng op smaak met de truffeltapenade. Laat kort in koken.

Risotto

Fruit de rijst en roer tot deze glazig wordt, blus af met de bouillon. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot alles is opgenomen en de rijst gaar is. Roer regelmatig door. Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.

Parmezaankletskop

Verdeel kleine hoopjes kaas in een anti-aanbakpan. Bak mooie goudbruine kletskopjes. Laat ze afkoelen op de werkbank.

Serveren

Serveer de risotto met een achtergehouden asperges, een mooie plak rouleau en de Parmezaankletskop.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker