Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
70 minuten totale tijd

Haal de kalfslende circa 15 minuten voor het bakken uit de koelkast.

Fritatta
Rasp de kazen. Hak de basilicum en peterselie fijn.
Kluts de eieren los en meng met de kruiden, kaas en een beetje zout en versgemalen peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak het eiermengsel in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg de fritatta op een bord en houd apart.

Rotolo di carne
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Pel en hak de knoflook.
Leg de lende op het aanrecht tussen twee vellen plasticfolie en plet met een zware pan tot een dunne plak. Bestrooi de lende met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de plakken mortadella, pizzakaas en knoflook over de lende en rasp de nootmuskaat erover. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg hier de fritatta op en rol de lende strak op. Knoop er op 4 plekken stevig een stuk opbindtouw omheen. Je hebt nu een mooie Rotolo di carne.

Verhit de olijfolie met de boter in een pan. Voeg de rozemarijn toe en braad de Rotolo di Carne in circa 10 minuten om en om goudbruin. Blus af met de witte wijn en de bouillon en laat nog circa 5 minuten sudderen.
Leg het vlees in een ovenschaal en bedruip met de jus. Bak de Rotolo di carne circa 30 minuten in de oven. Bedruip om de 10 minuten met de jus zodat het vlees niet uitdroogt. Zet de ovenschaal op het aanrecht en laat afgedekt met aluminium circa 10 minuten rusten.

TIP: Als je een kernthermometer gebruikt, dan moet de kerntemperatuur 46 ºC zijn.

Insalata verde
Halveer de radijsjes en de cherrytomaten.
Meng de sla met de radijsjes en cherrytomaten. Breng op smaak met balsamicoazijn, een scheutje olijfolie en eventueel een beetje zout en versgemalen peper.

Serveer
Snijd de Rotolo di carne in dunne plakken en serveer op een schaal met de salade eromheen.

Ingredienten

4
Personen

Rotolo di carne

  • 800 g kalfslende (plat stuk)
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g mortadella
  • 100 g pizzakaas
  • 1 bol nootmuskaat
  • 1 scheut olijfolie
  • 100 g boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 glas witte wijn
  • 250 ml runderbouillon

Fritatta

  • 70 g Parmezaanse kaas
  • 70 g Pecorino Romano kaas
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eieren
  • olijfolie

Salade

  • 100 g veldsla
  • 100 g rucola
  • 1 bosje radijs
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el balsamicoazijn
  • olijfolie

Extra nodig

  • rasp
  • brede koekepan
  • plastic folie
  • keukentouw
Geef je waardering
0