Madame Jeanette sambal
Pel en snipper de uien en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de madame Jeanette in stukjes fijn. Maal de ui, knoflook en madame Jeanette met een scheutje zonnebloemolie fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg dan naar smaak sap van de citroen en suiker toe.
Vulling
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten en de kippendijen in blokjes. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kippendijen, aardappel, garam masala, het bouillonblokje en de komijn toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak 2 minuten mee en schep de tomaten erbij. Roer het geheel goed door en bak kort mee. Schenk het water erbij en laat het geheel met een deksel op de pan 10 minuten koken. Voeg indien nodig nog wat water toe.
Breng intussen een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze circa 7 minuten. Maak de kousenband schoon, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de pan met aardappels en kip. Giet de eieren af, spoel koud met water en pel de eieren. Voeg de eieren toe aan de saus, warm 5 minuten mee en haal de pan van het vuur.
Roti
Meng de bloem, het bakpoeder en een beetje zout in een kom. Schenk het water erbij en kneed het geheel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de porties deeg uit tot dunne pannenkoeken. Bestrooi het deeg en het aanrecht tussendoor met bloem zodat het deeg niet gaat plakken. Verwarm een koekenpan op laag vuur en voeg geen olie of boter toe. Leg er een uitgerolde pannenkoek in en bak deze op laag vuur in circa 5 minuten rondom gaar. Draai de pannenkoek regelmatig zodat hij niet te donker wordt. Herhaal dit mat de andere pannenkoeken.
Serveren Serveer de roti met de vulling en de sambal.
Meld je aan en praat mee