Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Hoorntjes

  • 20 g boter
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • 30 g amandelen
  • 30 g hazelnoten

Vulling

  • 250 ml melk
  • 30 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 16 g custard
  • 250 ml slagroom
  • confiture van rood fruit
  • poedersuiker

Extra nodig

  • hoornvormpjes
  • spuitzak met kartelspuit

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Verwarm de oven voor op hetelucht 180°C. Vet de vormpjes in met boter. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een langwerpige plak en snijd deze in banen. Rol de banen bladerdeeg om de hoornvormpjes. Bestrijk het deeg met eiwit en rol het door de gehakte amandelen en hazelnoten. Bak de hoorntjes ongeveer 20 minuten in de oven. Houd wat melk achter en breng de rest van de melk met 15 g suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook. Roer de custard los met de achtergehouden melk en voeg het al roerend aan de kokende melk toe. Laat de custard ongeveer 2 minuten koken en vervolgens afkoelen. Klop de slagoom met de rest van de suiker lobbig. Spatel de room door de koude custard en doe het in de spuitzak. Verwijder de hoornvormpjes uit de afgekoelde hoorntjes. Schep in elk hoorntje een theelepel confiture en vul ze met de custardroom. Bestuif de hoorntjes met poedersuiker.

Dit recept komt uit de aflevering over Praag van het programma The Taste of Life Travel. 

Geef je waardering

109
Roomhoorntjes