De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roomhoorntjes

Verwarm de oven voor op hetelucht 180°C. Vet de vormpjes in met boter. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een langwerpige plak en snijd deze in banen. Rol de banen bladerdeeg om de hoornvormpjes. Bestrijk het deeg met eiwit en rol het door de gehakte amandelen en hazelnoten. Bak de hoorntjes ongeveer 20 minuten in de oven.

50 min kooktijd
Roomhoorntjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op hetelucht 180°C. Vet de vormpjes in met boter. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een langwerpige plak en snijd deze in banen. Rol de banen bladerdeeg om de hoornvormpjes. Bestrijk het deeg met eiwit en rol het door de gehakte amandelen en hazelnoten. Bak de hoorntjes ongeveer 20 minuten in de oven. Houd wat melk achter en breng de rest van de melk met 15 g suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook. Roer de custard los met de achtergehouden melk en voeg het al roerend aan de kokende melk toe. Laat de custard ongeveer 2 minuten koken en vervolgens afkoelen. Klop de slagoom met de rest van de suiker lobbig. Spatel de room door de koude custard en doe het in de spuitzak. Verwijder de hoornvormpjes uit de afgekoelde hoorntjes. Schep in elk hoorntje een theelepel confiture en vul ze met de custardroom. Bestuif de hoorntjes met poedersuiker.

Dit recept komt uit de aflevering over Praag van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker