Roodfruit lassi met kokosyoghurt

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Roodfruit lassi

Doe alles met elkaar in een hoge blender en draai tot een gladde drank.

Gemberkoekjes

Verwarm een oven voor op 175 graden Celsius. Smelt de kokosolie. Meng ondertussen alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg aan de droge ingrediënten de rijstsiroop en de kokosolie. Maak met een ijslepel kleine balletjes en druk deze plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes af in circa 10 minuten.

Slagroom

Meng de slagroom met de suiker en klop deze stijf.

Serveren

Schenk de roodfruit lassi in een hoog glas. Schep hierop een flinke toef slagroom en decoreer het met vers roodfruit en limoenbasilicum en het gemberkoekje. Serveer met een rietje.

Ingredienten

8
Personen

Voor de gemberkoekjes

  • 90 g havermeel
  • 45 g rijstmeel
  • 30 g amandelmeel
  • 25 g kokosolie
  • 3 el rijstsiroop
  • 2 el kokosrasp
  • 7 g baking soda
  • 3 g vanille
  • 5 g gemberpoeder
  • 3 g zout

Voor de lassi

  • 250 ml gecrushed ijs
  • 400 ml roodfruitsap
  • 1 liter kokosyoghurt
  • gemberpoeder
  • 400 ml sojaslagroom
  • 35 g kristalsuiker
  • ter garnering: rood fruit
Geef je waardering
1