Spruiten
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Smelt voor de roux de boter in een steelpannetje. Roer de bloem erdoor en gaar circa 3 minuten. Schenk het water erbij en roer de roux glad met een garde. Voeg het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook in circa 5 minuten tot een dikke saus.
- Snijd de vijgen in reepjes.
- Schil en snijd de peren in blokjes.
- Roer de mascarpone, vijgen, peren en de pecannoten door de dikke saus.
- Maak de spruiten indien nodig schoon en snijd ze doormidden. Verdeel de spruiten over een met olie ingevette ovenschaal en schenk de saus eroverheen.
- Rasp de gruyère en strooi de gruyère over de spruitenschotel. Bak de ovenschotel in de oven in circa 22 minuten goudbruin en gaar.
Gepofte aardappels
- Leg
de aardappels met een klein laagje water en een beetje zout in een schaal geschikt
voor in de magnetron. Leg hierop een bord zodat de schaal volledig
afgesloten is. Zet de schaal in
de magnetron en pof de aardappels circa 9 minuten op 800 Watt. Snijd de aardappels voor het
serveren bijna doormidden.
Bosui
- Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.
Serveren
- Verdeel de gepofte aardappels over borden. Schep de romige spruiten verrassing eroverheen. Strooi de bosui eroverheen.
spruitjes
0 reacties