Romige spitskool met pittige worst

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Halveer de spitskool in de lengte, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg de spitskool toe. Breng het water opnieuw aan de kook en giet de kool, zodra het water kookt, meteen af.
  • Pel en halveer de ui en snijd in dunne ringen.
  • Verhit olie in een pan en bak de worstjes om en om in circa 5 minuten goudbruin.
  • Leg de worstjes op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de aardappels in het bakvet van de worstjes om en om in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
  • Verhit boter in een pan en bak de uienringen in circa 3 minuten goudbruin. Roer met een houten lepel de bloem erdoor en laat, al roerend, circa 1 minuut bakken.
  • Giet de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat circa 3 minuten onder continu roeren zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Snijd de worstjes in vieren.
  • Roer de spitskool, worst en komijnekaas door de saus en breng op smaak met zout en peper. 

Ingredienten

4
Personen

Romige spitskool met pittige worst

  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g pittige merquez worstjes
  • 500 g voorgekookte aardappeltjes
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 100 g komijnekaas

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
2