De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige spitskool met pittige worst

30 min kooktijd
Romige spitskool met pittige worst

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Halveer de spitskool in de lengte, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg de spitskool toe. Breng het water opnieuw aan de kook en giet de kool, zodra het water kookt, meteen af.
  • Pel en halveer de ui en snijd in dunne ringen.
  • Verhit olie in een pan en bak de worstjes om en om in circa 5 minuten goudbruin.
  • Leg de worstjes op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de aardappels in het bakvet van de worstjes om en om in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
  • Verhit boter in een pan en bak de uienringen in circa 3 minuten goudbruin. Roer met een houten lepel de bloem erdoor en laat, al roerend, circa 1 minuut bakken.
  • Giet de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat circa 3 minuten onder continu roeren zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Snijd de worstjes in vieren.
  • Roer de spitskool, worst en komijnekaas door de saus en breng op smaak met zout en peper. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker