Romige prei-dragonpasta met blauwe kaas

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, gorgonzola en de mascarpone toe. Breng het geheel aan de kook en roer tot de gorgonzola is opgelost in de saus.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 4 minuten goudbruin.
  • Pluk en snijd de dragon fijn.
  • Voeg de doperwten, pijnboompitten en de dragon toe aan de saus en warm goed door. Roer de pasta door de saus.
  • Breng de romige prei-dragonpasta met blauwe kaas op smaak met rasp van de citroen en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Romige prei-dragon pasta met blauwe kaas

  • 300 g volkoren penne
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g gorgonzola
  • 200 ml mascarpone
  • 65 g pijnboompitten
  • 0.5 bosje dragon
  • 200 g doperwten
  • 1 citroen

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
9