De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Romige prei-dragonpasta met blauwe kaas

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Romige prei-dragonpasta met blauwe kaas

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, gorgonzola en de mascarpone toe. Breng het geheel aan de kook en roer tot de gorgonzola is opgelost in de saus.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 4 minuten goudbruin.
  • Pluk en snijd de dragon fijn.
  • Voeg de doperwten, pijnboompitten en de dragon toe aan de saus en warm goed door. Roer de pasta door de saus.
  • Breng de romige prei-dragonpasta met blauwe kaas op smaak met rasp van de citroen en versgemalen peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.