Pasta
- Kook de schelpjespasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Romige pastinaakpasta
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
- Schil en snijd de pastinaken in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de ui, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de pastinaken toe en bak circa 6 minuten. Voeg de spinazie toe en bak circa 4 minuten mee tot deze volledig geslonken is.
- Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Roer de pasta, olijven, mascarpone, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de pijnboompitten door de groente. Warm goed door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de pasta over borden. Strooi de resterende Parmezaanse kaas en pijnboompitten eroverheen.
0 reacties