De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige pastinaakpasta

30 min kooktijd
Romige pastinaakpasta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pasta

  • Kook de schelpjespasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Romige pastinaakpasta

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Schil en snijd de pastinaken in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de ui, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de pastinaken toe en bak circa 6 minuten. Voeg de spinazie toe en bak circa 4 minuten mee tot deze volledig geslonken is.
  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Roer de pasta, olijven, mascarpone, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de pijnboompitten door de groente. Warm goed door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Strooi de resterende Parmezaanse kaas en pijnboompitten eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker