Romige paddenstoelensoep met gegrilde courgettesalade

10
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Romige paddenstoelensoep

Maak de paddenstoelen schoon en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de tijm. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui, knoflook, rozemarijn en tijm. Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 2 minuten op hoog vuur mee. Voeg het water, bouillonblokje en de kookroom toe. Zet het vuur lager, breng rustig aan de kook en laat circa 5 minuten rustig koken. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Gegrilde courgettesalade met toast

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in dunne plakken. Bestrijk de courgettes met olie en bestrooi met een beetje zout en peper. Verwarm een grillpan en gril de plakken courgette om en om in circa 6 minuten gaar. Snijd het brood in driehoekjes en toast circa 5 minuten in de oven. Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge koeken pan. Halveer de witlof in de lengte, verwijder de kern en snijd de witlof in lange dunne repen. Snijd de tomaten in partjes. Meng in een kom de courgette, walnoten, witlof en tomaten en breng op smaak met olijfolie extra vierge en een beetje zout en peper.
Serveer de soep in een diep bord en serveer de gegrilde courgettesalade en toast erbij.

Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Romige paddenstoelensoep met gegrilde courgettesalade

  • 400 g paddenstoelenmix
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie om in te bakken
  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 2 courgettes
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 40 g walnoten
  • 2 stronkjes witlof
  • 3 tomaten
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
10