Romige kip
- Maak de kippendijen schoon en snijd ze in stukken van circa 2 centimeter.
- Snijd de champignons in vieren.
- Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in kleine stukken
- Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn
- Schep de spekblokjes uit de pan.
- Verhit een scheut olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de kip, paprika en champignons toe en bak circa 5 minuten mee.
- Voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten mee.
- Voeg al roerende de room en melk toe en breng op smaak met zout en peper.
- Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag. Stoof de kip in circa 15 minuten gaar.
Spruitjes en pasta
- Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de pasta en de spruitjes.
- Snijd de onderkant van de spruitjes eraf en verwijder de losse bladeren.
- Kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar in het kokende water en giet ze af.
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm boter, spekjes en de spruitjes circa 5 minuten in een pan.
- Roer de pasta door de romige kip.
0 reacties