Romige kip met spruitjes

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Romige kip

  • Maak de kippendijen schoon en snijd ze in stukken van circa 2 centimeter.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in kleine stukken
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn
  • Schep de spekblokjes uit de pan.
  • Verhit een scheut olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de kip, paprika en champignons toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten mee.
  • Voeg al roerende de room en melk toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag. Stoof de kip in circa 15 minuten gaar.

Spruitjes en pasta

  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de pasta en de spruitjes.
  • Snijd de onderkant van de spruitjes eraf en verwijder de losse bladeren.
  • Kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar in het kokende water en giet ze af.
  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm boter, spekjes en de spruitjes circa 5 minuten in een pan.
  • Roer de pasta door de romige kip.

Ingredienten

4
Personen

Romige kip met spruitjes

  • 400 g kippendijen
  • 250 g champignons
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 40 g bloem
  • 125 ml kookroom
  • 125 ml magere melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 600 g spruitjes
  • 300 g schelpjespasta
  • 10 g boter

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
13