Romige hampasta

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta

  • kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.

Pastasaus

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Giet de broccoli af.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Snijd de aubergine en ham in blokjes.
  • Bak de champignons, aubergine en de ham op hoog vuur in circa 5 minuten mee met de ui en knoflook.
  • Schenk de kookroom op de groente en laat circa 5 minuten inkoken.
  • Breek de mozzarella in stukjes en voeg de mozzarella en de broccoli toe aan de groente, roer goed door en laat circa 2 minuten meekoken.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta over borden en schep de romige groente erover.

Ingredienten

4
Personen

Romige ham pasta

  • 300 g fusilli (pasta)
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 aubergine
  • 300 g achterham (1 cm dik)
  • 250 ml kookroom
  • 1 bol mozzarella
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
6