De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige groentesoep met parelcouscous & peterselie-olie

Nog ideeën nodig voor vanavond? Probeer dan deze romige groentesoep met parelcouscous & peterselie-olie eens uit. Een aanrader!

45 min kooktijd
Romige groentesoep met parelcouscous & peterselie-olie

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Snipper de ui. Snijd de prei en bleekselderij klein. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool grof.

2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en prei al roerend 5 minuten op laag vuur in de hete olie. Voeg de zoete aardappel en bloemkool toe en schep even om.

3. Voeg de laurier en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en kook 15-20 minuten, of tot de zoete aardappel zacht is.

4. Hak intussen de peterselie grof. Maal met de rest van de extra vergine olijfolie in de keukenmachine tot je een gladde, groene olie hebt. Breng op smaak met zout en peper.

5. Vis de laurier uit de pan. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine glad. Voeg de parelcouscous toe en gaar 10 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Is de soep te dik geworden, voeg dat nog wat kokend water toe en roer door.

6. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de boerenkool erdoor en kook 5 minuten mee. Serveer de soep met een scheutje peterselie-olie.

Tip: Lekker met een broodje dat je insmeert met een snelle knoflookolie en dan roostert. Roer voor de knoflookolie 1 teen fijngesneden knoflook door 1 eetlepel olijfolie en laat even trekken.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker