Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 zoete aardappel
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 l veganistische bouillon (o.a. MAGGI)
  • 50 g platte peterselie
  • 200 g parelcouscous
  • zout, peper
  • 2 handenvol gesneden boerenkool

Extra nodig

  • staafmixer en/of keukenmachine

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

1. Snipper de ui. Snijd de prei en bleekselderij klein. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool grof.

2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en prei al roerend 5 minuten op laag vuur in de hete olie. Voeg de zoete aardappel en bloemkool toe en schep even om.

3. Voeg de laurier en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en kook 15-20 minuten, of tot de zoete aardappel zacht is.

4. Hak intussen de peterselie grof. Maal met de rest van de extra vergine olijfolie in de keukenmachine tot je een gladde, groene olie hebt. Breng op smaak met zout en peper.

5. Vis de laurier uit de pan. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine glad. Voeg de parelcouscous toe en gaar 10 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Is de soep te dik geworden, voeg dat nog wat kokend water toe en roer door.

6. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de boerenkool erdoor en kook 5 minuten mee. Serveer de soep met een scheutje peterselie-olie.

Tip: Lekker met een broodje dat je insmeert met een snelle knoflookolie en dan roostert. Roer voor de knoflookolie 1 teen fijngesneden knoflook door 1 eetlepel olijfolie en laat even trekken.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

114
Romige groentesoep met parelcouscous & peterselie-olie